V Poprade skončila trénerská dvojica Hossa - Skokan, dočasne Tibor Turan

17.09.2008 Poprad

Poprad 17. septembra (TASR) - František Hossa a Jozef Skokan sú prvou trénerskou dvojicou, ktorá nedokončí svoju začatú robotu v novom ročníku hokejovej Slovnaft extraligy.
V stredu, len desať dní po začiatku sezóny, ich vedenie HK Aquacity ŠKP Poprad po vzájomnej dohode uvoľnilo z funkcií a dočasne poverilo vedením mužstva výkonného riaditeľa Tibora Turana.
Obom trénerom sa stal osudným hneď ich prvý zápas na domácom zrekonštruovanom štadióne s Kežmarokom (1:4). "Nielen táto prehra nás viedla k tomuto kroku, bolo to aj celkové účinkovanie nášho tímu od začiatku tohto ročníka, " uviedol pre TASR prezident klubu Anton Danko. Hokejisti Popradu, pre rozsiahlu rekonštrukciu svojej AquaCity Hockey Arény, boli nútení až do utorka všetky zápasy hrať na ľade súperov. V nich sa im podarilo získať len tri body po víťazstve 3:0 nad slovenskou dvadsiatkou v 2. kole 9. septembra a po piatich odohratých kolách im patrí až 12. miesto. František Hossa s Jozefom Skokanom prišli k tímu v novembri 2006, keď nahradili Stanislava Bergera s Vladimírom Klingom.
"Akonáhle tréner podpisuje zmluvu s klubom, musí pri tom rátať aj s možnosťou odvolania. A keď k takémuto kroku príde, musí to rešpektovať, " vyjadril sa pre TASR František Hossa. "Samozrejme, že to nepridá na pohode, keď sa musí za prípravou aj za súpermi neustále dochádzať. Napriek tomu som presvedčený, že výkony mužstva sa teraz budú zlepšovať a v tabuľke pôjde vyššie, " dodal na margo skutočnosti, že jeho tím musel v lete za prípravou dochádzať do Kežmarku a aj "domáce" zápasy so Zvolenom a Skalicou musel odohrať na ich ľade. František Hossa, ktorý je aj jedným z asistentov reprezentačného trénera Slovenska, sa už skontaktoval aj s Jánom Filcom. "Teraz budem mať viac času na spoluprácu s ním, " uzavrel F. Hossa.
 

Vyberte región

mark